понеділок, 26 лютого 2024 р.

26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

   










     Сьогодні, 26 лютого 2024 року, ми відзначаємо десяту річницю спротиву Криму. Це не просто дата, це важлива подія в нашій історії, в історії незалежної України, історії Європи та усього світу – усіх, хто відстоює принципи верховенства прав людини та поважає основи світового порядку.

    Напередодні , 23 лютого 2024 року, переглянули документальний фільм     «Крим. Оточені зрадою». 

                                

                                   

    Це документальна історія про стійкість 36-ї бригади берегової оборони під час окупації Криму навесні 2014-го. Зараз фільм можна побачити у різних регіонах України. Автор фільму військовий кореспондент Збройних сил України Віктор Гром – безпосередній свідок подій, що розгорталися наприкінці лютого – у березні 2014 року у кримському селі Перевальне, де базувалася 36-а бригада.  

         Навіть зараз, всі знають про Крим дуже мало.

         У цьому фільмі  автор хотів показати, що ж саме відбувалося всередині військової частини у цей важкий час, які були настрої, і чому було ухвалене рішення не давати бій, а вийти на материкову Україну.

     Він сам одним з останніх виходив із заблокованої військової частини у селищі Перевальному, де на той час розташовувалась бригада. Там він відзняв унікальні кадри захоплення та блокування частини так званими «зеленими чоловічками», а також обличчя тих, хто зрадив і тих, хто залишився вірним присязі.

    У фільмі «Крим. Оточені зрадою» інтерв’ю очевидців та безпосередніх учасників тих подій, вірних завжди українських військовослужбовців. А також унікальні кадри боротьби, які яскраво свідчать про те, що брехливі твердження кремля, що Крим був відданий без боротьби, не більше ніж фейк, який вони намагаються нав’язати.

    Озброєні російські окупанти, оборона військової частини, що опинилась в облозі, зрадники і підтримка кримських татар – все це зафільмовано і продемонстровано у цій стрічці.

    На фото, що зроблені мною під час прем'єрного показу фільму в місті Одеса, учасники тих подій.

                                      

                                              










      Це історія офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України. Продовжуючи виконання своїх військових обов’язків на землі, на морі та в повітрі, безпосередні учасники тих подій розповідають про вторгнення й анексію українського Криму.

         Сьогодні, учасники тих подій боронять нашу землю від  окупантів. 

        Ми доземно вклоняємось тим, хто дарує нам щодня можливість навчатись, працювати, бути у теплих домівках поруч із рідними нам людьми. 

        Ми низько схиляємо голови і вшановуємо світлу пам'ять усіх, хто загинув, хто віддав власне життя заради нашої особистої незалежності та незалежності нашої Батьківщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

7-А завдання для опрацювання на 17.05

  Дата: 17.05 П’ЯТНИЦЯ Клас: 7-А Класний керівник: Серпенінова Олена Олександрівна № зп Предмет Дз 1. 8:30-9:10   Алгебра    Онлайн конфере...